Se spune ca in anumite domenii personalitatea individului este mai importanta decat experienta sau studiile. In avocatura insa lucrurile stau cu totul diferit. Desi poti avea studii colosale in domeniu, daca practica iti lipseste, este ca si cum ai face totul cu o mana stanga.

Spre deosebire de alte meserii unde atentia este pusa pe “bagajul personal” al candidatului, in acest domeniu, cunostintele acumulate in alte zone dar si studiile aprofundate despre o lege pe care nu ai exercitat-o niciodata nu prea isi are relevanta sau efect.

Este adevarat ca in acest domeniu este relevant sa iesi din sfera cv-ului si sa analizezi dincolo de ce scrie pe o hartie de prezentare insa daca realizezi ca potentialul personal vine in acelasi timp cu experienta, ei bine, atunci constientizezi cum stau lucrurile cu adevarat.

Valoreaza mai mult un sef de promotie decat un individ cu o experienta de 5 ani avuta peste proaspatul absolvent? AvocatBucuresti.ro ne indica faptul ca aici lucrurile difera si ceea ce conteaza in acest caz este motivatia.

Daca individul cu 5 ani experienta in avocatura pare sa se fi plafonat si considera ca nu poate mai mult, in acest caz, persoana care tocmai a absolvit facultatea va putea cu siguranta sa ofere mai mult celor care au incredere in el si ii ofera cazuri pe mana.

In avocatura, curajul este pe acelasi nivel cu succesul. Exista o vorba in barou : masoara-ti curajul si atunci iti vei cunoaste succesul.

Probabil una din putinele meserii unde studiile nu se pot pune in balanta cu experienta. In alte domenii daca ai experienta nu ai neaparat nevoie de studii, aici insa lucrurile stau cu totul altfel. Fara studii nu poti obtine pozitie, fara pozitie nu poti obtine cazuri. Odata intrat insa, nu mai poti iesi.
Ce se intampla totusi de sunt putini avocati care renunta la aceasta meserie?

Raspunsul este unic: drogul. O meserie care te capteaza si nu te lasa sa pleci. In fiecare zi ceva nou, in fiecare zi un caz diferit, un fiecare zi o persoana mai dificila, cu fiecare caz primit sau preluat exista crestere nu doar in domeniul acesta al avocaturii ci si in ale vietii.

Este adevarat ca viata unui avocat este plina de emotii si traiti insa in acelasi timp exista dezamagiri primite din partea faptului ca viata familiala iti este sfasiata de multitudinea de task-uri si activitati in care esti prins zi de zi.

Mituri despre avocati:
– plini de bani insa lipsiti de timp;
– avocatii sunt mama tuturor ranitilor;
– bombe pline de stres;
– reputatie sub semnul intrebarii;
– meseria care nu se termina niciodata;
– avocatul are cel mai stabil job din univers;
– judecatorul, marele ghimpe al avocatilor.