Cu toate ca istoria avocaturii prezinta in primele faze ale dezvoltarii acestui mediu in lume faptul ca initial avocatul era un specialist pregatit in toate domeniile, astazi, avansand in justitie dar si maturizandu-ne ca natiune constientizam ca avem nevoie de specialisti pe domenii aparte.

AvocatBucuresti.ro prezinta mai multe domenii de consultanta juridica ce pot fi acoperite de persoanele din barourile locale.

Dreptul civil

Acest drept este baza unui act juridic. In cadrul acestei categorii de procese se inscriu majoritatea cazurilor aflate pe masa judecatorilor pe parcursul unui intreg an.

Dreptul familiei

Este unul din domeniile reprezentate de toate normele juridice care reglementeaza relatiile persoanelor dintr-o familie intreaga (mama, tata, fiu, fica etc).

Dreptul familiei abordează de exemplu , divorțul,căsătoria, adopția copiilor, diverse chestiuni referitoare la răspunderea părintească (încredințarea copiilor, dreptul de vizită, samd).

Dreptul muncii

Adesea se apeleaza la acest tip de legiferare in momentul in care intr-o anumita societaee exista un accident de munca. De cele mai multe ori angajatorii nu recunosc faptul ca este un accident de munca si drepturile angajatului sunt astfel incalcate, cel din urma apeland la justitia din Romania pentru solutionarea problemelor expuse intr-un anumit document.

Nu doar in aceste cazuri se apeleaza la cunostintele specialistilor din acest domeniu ci si in cazul in care un angajat considera ca este concediat fara nicio vina, in cazul in care anumite drepturi salariale nu sunt incasate, in cazul in care angajatorul face pretentii si nu ofera angajatului sumele restante cand acesta isis da demisia, si multe altele.

Drept comercial

Sunt avocatii care castiga cel mai bine in acest domeniu. Daca societatea are peste 300 de angajati, atunci cu siguranta are nevoie de cel putin un medic, astfel ca persoanele care se specializeaza in domeniu nu-si vor gasi cu greutate de munca.

Dreptul comercial mai este relavant intre diverse parteneriate, chiar si intre relatiile privat – stat, atunci cand una din persoanele in cauza refuza sa se supuna unor reguli.

Dreptul administrativ

Este un alt drept ce sustine afaceristul in organizarea de acte, in consultanta judiciara financiar – bancara. Deasemenea, avocatii ce lucreaza in acest domeniu se vor prezenta in locul companiei pe care o reprezinta in fata instantelor de judecata.

Dreptul penal

Considerat unul din cele mai compleze domenii si cu multe puncte ce sunt in continua dezvoltare, dreptul penal este poate unul din cele mai dificile puncte ale avocaturii.

AvocatBucuresti.ro considera ca acest domeniu ofera flexibilitate si libertate inculptaului astfel incat reprezentantul legal, adica avocatul poate servi drept scut in fata instantei in sensul ca inculptaul poate alege sa vorbeasca sau nu insa judecatorul comunica cu avocatul.

Pe langa aceste 6 domenii mai sunt multe alte aspecte si exprimari ale avocaturii pe care nu le vom detalia insa care se practica intr-un mod destul de activ in barourile din Romania, notam aici: protectia consumatorului, executarea silita, fiscal si taxe, mediere, proprietate intelectuala, mediu si planificare, achizitii publice sau fuziuni de societati, partide ori asociati .